Zárt ülésen tárgyalja a nemzetbiztonsági bizottság a beutazási botrányt

külföld
2014 október 20., 09:22
comments 180

Update 11:40: villámgyorsan történnek az események a Parlamentben, a zárttá vált ülés első napirendi pontjaként mégis nyílttá változtatták az ülést. A helyszínről hamarosan külön cikkben jelentkezünk a részletekkel!

Nem engedték be az újságírókat a Nemzetbiztonsági Bizottság hétfői ülésére, ahol a pénteken kirobbant beutazási botrány a téma.

Szijjártó Péter külügyminiszter a hétvégén még azt állította, hogy a magyar kormány a teljes átláthatóság híve, a Fidesz pedig azt ígérte, hogy nyílt ülésen tárgyalják majd a témát. Ő amúgy nincs jelen, Luxemburgban tárgyal uniós kollégáival.

A szocialista Molnár Zsolt, a bizottság elnöke is azt állította, hogy nyílt ülést akar. Tasnádi László, a kormány rendészeti államtitkára pedig azt, hogy "mindenre válaszolni fogunk".

Ehhez képest hétfőn negyed 12-kor a bizottság bezárkózott a Képviselői Irodaház első emeletén lévő üléstermébe.

Az LMP képviselője, Szél Bernadett csalódott a zárt ülés miatt. Azt mondta, kérni fogja, hogy nyílttá tegyék az ülést. Szerinte a botrány miatt

Magyarország külpolitikai cselekvőképessége forog kockán.

A fideszes Gulyás Gergely csak annyit mondott helyszínen tartózkodó kollégáinknak, hogy "aki tud valamiről, tegyen feljelentést".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.