Hirtelen büdös lett az amerikai magyar lobbi

politika
2014 október 26., 09:03

Már nem tagja Fellegi Tamás Hungary Initiatives Foundation (HIF) nevű amerikai alapítványa kuratóriumának George Pataki, New York volt magyar származású kormányzója. Sem Katrina Lantos Swett, a néhai Tom Lantos lánya. De már Michael J. Horowitz sem tag, ahogy Susan Hutchinson, a Charles Simonyi Fund for Arts and Sciences igazgatója sem.

Igaz, Hutchinson szerint ennek semmihez semmi köze, ő csupán azért nem tag már, mert ő az alapítvány felállásában segített, és mert az már néhány éve működik, az ő szakértelmére már nincs szükség.

Akárhogy is, a négy neves kuratóriumi tag október 19-én a honlap szerint még tagja volt a kuratóriumnak, azaz távozásuk különös módon egybeesik a kitiltási botránnyal.

A HIF amúgy már nem az első számú lobbistája a magyar kormánynak:

júliusban a feladatot a Századvég nyerte el 1,36 milliárd forintért.

(Via Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.