Kitört a bohócterror Franciaországban

külföld
2014 október 26., 15:55
comments 46

Mindannyiunk régi félelme válik valóvá éppen a franciáknál:

bohócnak öltözött fiatalok tartják több mint egy hete rettegésben a járókelőket az ország több régiójában.

Szombat este például 14, pisztollyal, késekkel és baseballütőkkel felszerelt tizenévest vettek őrizetbe a dél-franciaországi Agde városában.

Szemtanúk egy gimnáziumi parkolóban vették észre a fegyveres bohóccsapatot, akiket azután előállítottak a rendőrök. A fiatalokat vasárnap szabadon engedték.

A szintén dél-franciaországi Montpellier-ben egy 35 éves járókelőkelőre vasárnapra virradó éjjel harminc ütést mért vasrúddal egy bohócnak maszkírozott férfi és két társa, akik rendőrségi források szerint ki akarták rabolni a férfit. A támadókat előállította a rendőrség.

bohoc

A csendőrség közlése szerint az érintett dél-franciaországi megye, Hérault három másik városában is bohócok támadtak meg három autóst vasárnap hajnalban.

Péntek este pedig egy bohócnak maszkírozott fiatalember rongált meg egy gépkocsit szintén Hérault megyében, a Marseillan nevű kisvárosban. Őt is előállították, és a kihallgatásán azt mondta, hogy a közösségi oldalakon terjedő,

támadó bohócok divathullámának esett áldozatul.

A Facebookon mintegy tíz napja terjedő jelenség először Franciaország északi részén volt tapasztalható, ahol a járókelők arra panaszkodtak, hogy agresszív bohócok ijesztgetik őket az utcán, elsősorban oktatási intézmények közelében. Egy 19 éves férfit hétfőn el is ítéltek hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre, amiért egy hosszú késre emlékeztető tárggyal fenyegette a járókelőket az északi Béthune-ben.

Többen feljelentést is tettek az ijesztgető bohócok miatt, de a rendőrség eleinte óva intett mindenkit a pánikkeltéstől. Pénteken azonban már a Twitteren elítélte a rendőrség a rosszindulatú bohócok jelenségét és jelezte, hogy az október közepe óta az interneten látható videók által inspirált szóbeszéd a fenyegető és agresszív bohócok franciaországi felbukkanásáról nyugtalanítja a lakosságot. Ezért arra kérték az állampolgárokat, hogy amennyiben fenyegető bohócot látnak, azonnal tárcsázzák a rendőrség hívószámát.

A bohócok jelentette veszélyről mi is írtunk már fontos cikket! (MTI, Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.