Nincs alapvető gond a költségvetéssel, csak kisebbek

gazdaság
2014 október 27., 12:49

A Költségvetési Tanács – ami három emberből áll: Matolcsy Györgyből, Domokos Lászlóból és Kovács Árpádból – véleményezte a jövő évi költségvetést, ami egyébként egyelőre még nem került ki a nyilvánosság elé.

Nincs alapvető ellenvetésük, ami indokolná az "egyet nem értés" jelzését.

– derült ki az MTI-nek elküldött véleményből. Viszont vannak apróbb problémák:

  • Nem mutatja be elég részletesen a törvényjavaslat indoklása az elmozgulásokat 2014-hez képest.
  • A várt 2,5 százalékos gazdasági növekedés csak akkor megvalósítható, ha nem lassul a világgazdaság, és jön elég EU-pénz.
  • Nem biztos, hogy olyan jól bejönnek majd a fogyasztáshoz kapcsolódó adóbevételek, mint tervezik.
  • Lesznek kiadáscsökkentések, amit a KT az intézkedések ismerete híján nem tud értékelni.
  • A tanács ellentmondást lát abban, hogy az önkormányzati alszektor adóssága a tervezet szerint 160 milliárd forinttal nő, miközben a tervezett hiánya mindössze 15 milliárd forint.

A KT puritán honlapján egyelőre semmi nyoma a véleménynek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.