Most vagy nagyon drága a Fidesz-székház kerítése, vagy Kocsis Máté túlzott nagyot

POLITIKA
2014 október 28., 15:19
comments 126

Harminc betört ablakról és akár tízmillió forintot is meghaladó kárról beszélt a Fidesz székházának vasárnapi megdobálása után Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója. A birtokunkba került igazságügyi szakértői jelentés alapján

Kocsis erősen túlzott.

A szakértő megállapításai szerint összesen öt ablaküveg és három redőny tört össze. Négyzetméterben kifejezve 7,6 nm üveget és 10,62 négyzetméternyi redőnyt kell pótolni. A budapesti ajánlatok átlagával számolva az üveg pótlása négyzetméterenként 8800, a redőny javítása négyzetméterenként 4600 forintba kerül. Így pedig számításai szerint, még ha a helyreállításra adott rövid határidő jelentette költségekkel, a nagyméretű nyílászárók szállításának pluszköltségeivel és egyéb felmerülő költségekkel számolva az épületben összesen

 

144 395 forint kár keletkezett.

A székháznak kidöntötték a kerítését is, ennek a helyreállítási költségeiről nem kért szakértői becslést a rendőrség. De ha ez nem haladja meg a 9 855 605 forintot, akkor sehogyse jön ki a Kocsis által emlegetett több mint tízmillió forintos kár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.