A Guardiannek nyilatkozó névtelen kormányzati forrás szerint bizonyítékuk van rá, hogy Obamáékat lefizették Magyarország ellenségei

POLITIKA
2014 október 29., 16:27
comments 475

Hosszú cikkben foglalkozik a Guardian tudósítója a magyar demokrácia kiüresedésével. Szóba kerül sok minden Kishantostól és a norvég ügytől kezdve az internetadón át az illiberális államig és Orbán Viktor hatalommániájáig, de talán legérdekesebb pontja a cikknek az, amikor egy névtelen, ám magas rangú kormányzati forrás a magyar kormányt övező nemzetközi közutálatot próbálja kimagyarázni. A meg nem nevezett fontosember szerint

az Obama-kormányzatot egyszerűen lefizették.

Így fogalmaz:

Tudjuk, hogy mennyibe kerül, hogy Magyarország neve Egyiptom mellé kerüljön. Sok pénzbe. Tudjuk, hogy ki finanszírozza ezt. Nem könnyű az amerikaiakkal. Kifejezetten barátságtalan.

Őrület, ugye? Valaki itt simán egy paranoid összeesküvéselméletbe ágyazott korrupciós vádat fogalmazott meg az USA kormányával szemben.

Talányos az is, hogy a kormányzati szuperkommunikátor, Kovács spox Zoltán mit akarhatott mondani a Guardian újságírójának azzal, hogy "Kína is azt állítja magáról, hogy demokrácia". Azt, hogy nem minden demokrácia, ami azt állítja magáról? Vagy ellenkezőleg, hogy Kínáról is feltételezhetjük, hogy demokrácia, ha már egyszer vezetői ezt mondják róla? Csupa nyitott kérdés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.