Magyar Nemzet: a Bunge is adócsaló

bűnügy
2014 október 29., 08:15
comments 119

A Bunge mellett másik két külföldi óriásvállalat, a Glencore és a Cargill is részese annak a céghálónak, amit a magyar adóhatóság térképezett fel a hazai adócsalásokkal összefüggésben, írja a Magyar Nemzet. Az amerikai kitiltásokkal kapcsolatban először az index írta meg, hogy valószínűleg egy étolajos áfacsalás is lehet a háttérben, ekkor került elő a Bunge neve, mint az a cég, ami többször is jelezte, hogy hatalmas pénzeket nem fizetnek be egyes cégek a NAV-nak, és ezzel a ő piaci jelenlétüket is ellehetetlenítik.

Na erre jött most a Magyar Nemzet infója, miszerint a NAV vizsgálódott is az ügyben, kétszer is. 2011-ben, meg 2013-ban is utánajártak a Bunge jelzéseinek, és arra jutottak, hogy az amerikai cég mellett, a Glencore és a Cargrill is érintett ilyen ügyben. Szóval a feljelentő maga is adócsaló a Magyar Nemzet szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.