Közben egyébként annyira jól megy a keménykedés az oroszoknak, hogy továbbra is menekül a tőke

gazdaság
2014 november 01., 09:43
comments 178


Erre utal, hogy a ma közzétett számok szerint újabb az október 24-én véget érő héten újabb 5 milliárd dollárral zuhant az orosz devizatartalék. Ez azért van, mert a gazdag oroszok és a külföldi befektetők a szankciók és a gazdasági hanyatlás miatt egyaránt kifelé viszik a pénzüket a rubelben jegyzett orosz eszközökből. Tavaly novemberben még 524 milliárd dollár volt az oroszok főleg olajból, gázból és nikkelből felhalmozott devizatartléka, azóta közel egy éves magyar GDP-nyi összeggel lett kevesebb, most épp 439 milliárd dollár. Annyira ijesztő a helyzet, hogy az orosz jegybank tegnap váratlanul 1,5 százalékkal emelte a kamatot, hogy valahogy mégis az országban tartsák a pénzt (MTI, orosz jegybank).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.