Egy év börtön, mert megnézett egy röplabdameccset

külföld
2014 november 02., 17:09
comments 290
photo_camera Ghoncheh Ghavami. Forrás: Facebook

Ghoncheh Ghavami pár társával egyetemben 2012 júniusában megpróbált bejutni az Irán - Olaszország röplabdamérkőzésre. Az ellen tiltakoztak, hogy az iráni kormány megtiltotta a nőknek a férfi röplabdamérkőzések látogatását. Az idióta szakállas erkölcscsőszök iráni kormány szerint meg kell védeni a nőket a férfi szurkolóktól.

A nyugat Londonban felnőtt, és a neves School of Oriental and African Studies-on végzett Ghavamit és társait őrizetbe vették, majd

elengedésük előtt a hírek szerint meg is verték őket.

A hatóságok azonban rájöttek, hogy Ghavami kettős állampolgár, így őt újra őrizetbe vették. Több mint hétszázezren írták alá a kiszabadulását követelő petíciót, és a brit kormány is tiltakozott, de egyelőre eredmény nélkül, hisz a bíróság egy év börtönbüntetést szabott ki rá. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.