Élő egyenesben elkúrtázott a cseh elnök

külföld
2014 november 03., 10:25
comments 39
photo_camera Miloš Zeman Hszi Csinping kínai államfővel.
AFP PHOTO / POOL / Parker Song

A cseh közszolgálati rádiónak adott, élőben sugárzott rádióinterjújában trágárkodott Miloš Zeman cseh elnök. Azt mondta, hogy a kormány "elkúrta" a szolgálati reformot. Emellett kurváknak minősítette a Pussy Riot tagjait, és azon is hangosan merengett, hogy a Pussy amúgy pinát jelent.

Az orosz punkzenekarra amúgy is nagyon haragszik, mert "botrányt keltenek egy pravoszláv templomban, majd politikai fogolynak kiáltják ki magukat".

Oroszország mellett Kína is téma volt. Zeman nemrég járt ott, és kifogásolta, hogy a jobboldal az eredmények helyett csak azzal foglalkozik, hogy az egykori Csehszlovákia két nagy oligarchacsoportja közül a J&T tulajdonában levő magángéppel utazott haza.

A riporteri kérdésre, hogy miért káromkodik ennyit, azt válaszolta, hogy legfőbb politikai ellenfele, Karel Schwarzenberg is rendszeresen használja a "szar" kifejezést, és hogy érte rajonganak "a prágai lumpenkávéházak" - hogy, hogynem, ez a cseh közbeszédben is az ellenzéki értelmiség állandó jelzője -, ezért "megpróbáltam én is a kegyeikbe férkőzni". Aztán hozzátette, hogy ez egyáltalán nem lehet sikeres, de "talán sikerülhet felbosszantanom őket". (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.