Orbán Sára párjaként mutatkozott áprilisban Navracsics Tibor új munkatársa

érdekes adat
2014 november 04., 13:17
comments 266

Navracsics Tibor megnevezte kabinetjének tagjait.

szokira

Az Európai Bizottság biztosainak legfontosabb munkatársai a kabinet-tagok, ők közveltenül együtt dolgoznak a biztossal, szervezik a programjait, és tartják a kapcsolatot a biztos alá rendelt hivatalnokokkal. Az új biztosok nem cserélik a hivatalnokokat, de a kabinetet minden biztos maga állítja össze, hiszen itt bizalmi állásokról van szó. Annyi szabály van csak, hogy a nemzetiségi kvótákra figyelni kell, vagyis nem töltheti fel honfitársaival senki sem a teljes kabinetet.

Navracsics Tibor tizenhat fős kabinetjébe is csak három magyar került.

Az egyikük Szokira Tamás, aki eddig a gazdasági minisztériumban a Gazdaságtervezésért Felelős Helyettes Államtitkárság titkárságvezetője volt. Még korábban pedig Fidesz Külügyi Kabinetjének európai politikai tanácsadója.

Arról ismert továbbá, hogy idén tavasszal Orbán Viktorral és családjával utazott Rómába, szerepelt a Facebookra kirakott családi fotókon is. A Blikk akkoriban arról írt, hogy Orbán Sára kedveseként tartott a családdal. Orbán Sára a miniszterelnök harmadik gyermeke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.