Új csúcsra jutott a fantomképzőművészet

kultúra
2014 november 06., 18:06
comments 78

Végre egy újabb területe az egyetemes kultúrának/civilizációnak, amit Magyarország bevett. Már az alábbi, dr. Máriás Béla életművét is újraértelmező részlet új korszak a képzőművészet történelmében:

fantomkép 1

De csak a következő, egy Giacometti- és egy Rodin-rajz között félúton elhelyezkedő poszt-neoavantgárd, egész embert (vagy talán világmindenséget?) ábrázoló rajz (de mit rajz? műalkotás!) éri el azt a magasságot, ahova Csontváry Kosztka Tivadar óta nem jutott el a magyar képzőművészet. A legkorszerűbb vitrinbe a Magyar Willendorfi Vénusszal!

photo_camera nagy méretben.)

Ezzel felkerülne a pont az i-re a fantomképzőművészet szóban, ha lenne benne. Mindenesetre nemzetközi sorozatunk egyik legelőkelőbb darabja, amiből álljon itt egy válogatás:

fantomkép

fantomkép

szeméremsértő

floridai sorozatvizelő

szemtelen kamionos

alpsmurder

szemeremserto 2

rajzfilmbűnöző

(A police.hu híre, amihez minden idők legerősebb fantomképzőművészeti alkotása tartozik, egyébként arról szól, hogy keresik azt a nőt, aki Békéscsabán, az Andrássy út 23-27. szám alatt egy ruházati üzletbe csütörtökön, 10:15 körül bement, de nem vásárolt, csak érdeklődött, és az eladó csak a távozása után vette észre, hogy a vevőtérben lévő széken lévő táskájában lévő pénze eltűnt. A kb. 170 cm magas, kerek arcú, telt testalkatú, 30 év körüli nőről a rendőrség felkérésére egy grafikus az alábbi rajzokat készítette. A nő szürke mintás bő pólót és térdig érő fekete szűk szoknyát viselt, amin középen végig volt egy fekete színű bőr betét. A rendőrség kéri, hogy jelentkezzen, aki a rajzok vagy a leírás alapján felismerni véli a nőt, aki az elkövetéskor a vékony szálú barna haját copfba kötötte.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.