Máris összezuhant a norbirészvény

gazdaság
2014 november 10., 13:46
comments 89

Azt már megírtuk nemrég, hogy nem akar annyira senki sem kereskedni az ismert aerobikedző részvényeivel a papír tőzsdei nyitónapján. A tulajdonosoknak annál kellemetlenebb, hogy a 990 forintért jegyzett részvényekkel most már 850 forinton is kötöttek üzletet, de volt vételi ajánlat 802 forintért is.

De mivel ilyen gyér az érdeklődés – alig 3,5 millió forint értékben adták-vették a részvényeket eddig –, nagyokat ugrál az árfolyam. Délután fél négykor ismét valamivel magasabban, 925 forinton járt az Update papír. Az mindenesetre újra megerősítést nyert, hogy milyen elképesztően túlértékelt árfolyamon vitték a tőzsdére a céget.

A befektetőknek ez nyilván rossz, akárcsak a részvények 84 százalékát birtokló Schobert házaspárnak, akik egy tíz százalékos árfolyamzuhanással virutális félmillárd forintot vesztenek. Viszont az igaz, hogy a részvénykibocsátással gyakorlatilag ingyen kaptak a befektetőktől közel 140 millió forintot.

UPDATE: Végül felrántottak zárásra az árfolyamot, a 978 forintos első záróárfolyam egy kisebb, 1,3 százalékos esést jelent a 990-es jegyzési árhoz képest. A kezdőnap forgalma: 5,6 millió forint, tehát a lejegyzett 830 ezer, illetve az összes 5,2 millió részvényre csak 6140 darab adásvétel történt, ami azért elég csekély. Szóval ha valaki ki akar szállni, nem lesz könnyű dolga, látható volt, hogy egészen kis eladások is rendesen beszakították az árfolyamot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.