Kilencmilliárd dollárt hozott az Alibabának a Szinglik napja

gazdaság
2014 november 11., 18:17
comments 29

Tegnap írtunk arról, mennyire jól indult a kínai webáruháznak a november 11-ére időzített kamuünnep, amit maga a cég talált kb. ki, és a lényege hogy az egyedülálló kínaiak összegyűlnek bulizni egyet, és közben online vásárolnak.

Azóta lement a 24 óra, és lefutott a vásárlási láz is. Összesen több mint kilencmilliárd dollár értékben adtak el dolgokat ezen a napon. Tavaly ez az összeg még csak 5,75 milliárd dollár volt, azóta viszont megjelentek a New York-i tőzsdén is, és intenzíven terjeszkednek világszerte.

photo_camera Jack Ma vállalatvezető (JOHANNES EISELE / AFP)

A cég igazgatója, Jack Ma abban bízik, hogy 2019-re a szinglik napja nemzetközi vásárlási ünnepé válik. Ennek egy akadálya biztos van, a szintén komoly piacot jelentő Egyesült Államokban ez a nap a veteránok napja. (via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.