Emlékeznek még, milyen olcsón szerzett Hajas László új fodrászatot a Belvárosban?

POLITIKA
2014 november 12., 10:48
comments 50

Szemléletes példát talált annak bizonyítására Juhász Péter, az Együtt-PM belvárosi képviselője, hogy az önkormányzat mennyire áron alul adott túl ingatlanain az elmúlt években. Az egyik gyanús ügylet tárgya egy Erzsébet téri fodrászszalon volt:

a 159 négyzetméteres üzlethelyiséget 46 millió forintért adták el Hajas Lászlónak, vagyis négyzetméterenként 292 ezer forintot kértek érte.

photo_camera Balra a fodrászat, közvetlenül mellette jobbra az étterem. Az árkülönbség 2,8-szoros.

Most néhány méterrel arrébb egy felszámolás alatt álló étterem 146 négyzetméteres üzlethelyiségéért 122 millió forintot, vagyis négyzetméterenként 834 ezret,

a fodrászat négyzetméterárának 2,8-szorosát ajánlja piaci alapon egy vevő.

Juhász szerint mindez bizonyítja, hogy az önkormányzat a fodrászat eladásakor 85 millió forinntal károsította meg a kerületet, ezért feljelentést tesz az ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.