FIFA: A FIFA nem korrupt, megrendezheti Katar a vébét

futball
2014 november 13., 06:58
comments 40

Katar 2010-ben nyerte el a 2022-es focivébé rendezési jogát, de felmerült a gyanú, hogy az ország 3 millió angol fontnyi kenőpénzt fizetett a nemzetközi labdarúgó-szövetség, a FIFA tisztségviselőinek a rendezés jogáért.

Ezt a korrupciós ügyeiről ismert FIFA nem hagyhatta annyiban, felkért egy külső morálexpertet, Michael Garcia amerikai ügyvédet, aki héja módjára lecsapott, és

meginterjúvolta

az érintetteket. Az érintettek elmondták neki, hogy egyáltalán nem fizették le őket.

Garcia erről írt egy 430 oldalas jelentést, amit átadott egy másik, a FIFA által felkért morálexpertnek, Hans Joachim Eckert német bírónak, aki elolvasta mind a 430 oldalt, arra jutott, hogy Katar tényleg nem vesztegette meg a FIFA-t annak érdekében, hogy az országban rendezzék a 2022-es focivébét.

Eckert erről egy 42 oldalas jelentésben számol be, amit perceken belül nyilvánosságra hoznak, de a BBC már tudja, mi van benne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.