A nyomtatott lapban drága és kevés a hely, ezért nem fért be az Orbán-interjú a Welt am Sonntagba

POLITIKA
2014 november 17., 14:42
comments 117

A hétvége minibalhéja volt, hogy Orbán Viktor köre felháborodott, mert a miniszterelnökkel készült interjú csak a konzervatív Die Welt online felületén jelent meg, de nem került bele a lap hétvégi nyomtatott kiadásában, a Welt am Sonntagban. 

A Havasi Bertalan vezette miniszterelnöki sajtóiroda megengedhetetlen nyomásgyakorlásról beszélt, és azóta kiderült, hogy a külön szerkesztőség által vezetett nyomtatott lapnál további kérdéseket tettek volna még fel Orbánnak, például hogy „Miért üt meg Ön és a pártja Európa-ellenes hangokat?".

A NOL kíváncsi lett, miért nem fért be végül az interjú a nyomtatott lapba, ezért kérdéseket küldtek a német újság szerkesztőségének. És azt a választ kapták, hogy

„Az Orbán Viktorral és Horst Seehoferrel folytatott párhuzamos beszélgetés nem tartozott a hét legjobb történetei közé, és ezért nem került be a nyomtatott lapba, se a Welt am Sonntagba, se a Die Weltbe”

Ezt Bianca-Maria Dardon, a Die Welt napilapot és annak vasárnapi kiadását, a Welt am Sonntagot is kiadó Axel Springer vállalati kommunikációért felelős munkatársa írta a lapnak.

A kommunikációs munkatárs szerint a nyomtatott lapba drága és kevés a hely, ráadásul most volt a berlini fal leomlásának 25. évfordulója is.

„Senki se gyakorolt nyomást a szerkesztőségünkre. Az a tény, hogy a párhuzamos interjú nem jelent meg a nyomtatott lapban, a legjobb bizonyíték arra, hogy a szerkesztőségeink nem hagyják, hogy nyomást gyakoroljanak rájuk”

- válaszolták még. Az is kiderült, hogy valóban küldtek kiegészítő kérdéseket, de ezekre végül nem kaptak választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.