Milliárdos Andrássy úti palotát kap a Magyar Művészeti Akadémia

politika
2014 november 19., 17:30
comments 92

A Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémia titkárságának közleménye szerint az akadémia új ingatlant vett, az Andrássy út 101. szám alatt álló, volt Schwanzer-villát szerezték meg. A vásárlásra a kormány 2 milliárd forintot csoportosított át, de a hvg.hu megtalálta a palotát egy ingatlan apróhirdetési oldalon is (ide kattintva az épület belsejéről is talál képeket), ott 1,74 milliárdért hirdették. Az adásvételi szerződést már megkötötték, a 2248 négyzetméteres, tíz és fél szobás épület köztestületi tulajdonként pedig állami tulajdonná válik.

andrássy 101

Az MMA szt mondja, ők elsődlegesen állami ingatlanba szerettek volna költözni, de az ilyen irányú tárgyalásaik nem vezettek eredményre. Költözni pedig mindenképp akartak, hiszen ugyan idén márciusban megkapták a felújított Vigadót, de az nem volt nekik mindenre elég, hiszen

„nem alkalmas a köztestületi adminisztráció befogadására, mert az épületben kis számú irodahelyiség áll rendelkezésre.”

A Schwanzer-villa nemzetközi összehasonlításban is jelentős szecessziós műemléképület, az MMA a vásárlással vállalja a felújítását is, a munkálatok jövőre kezdődhetnek. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.