Kirúgták a BKK-ellenőrt, akinél a 49-es villamoson elszakadt a cérna

Budapest
2014 november 20., 09:23
comments 88

30 éve vagyok ellenőr, de ilyen utassal még nem találkoztam - üvöltötte a BKK-ellenőr a 49-es villamoson, még szeptember 23-án. Ügy azért lett belőle, mert valakai felvette az ordibálást. A videón már csak az látszik, hogy az ellenőr magából teljesen kikelve kiabál, hogy mi volt az előzmény, az nem derül ki.

Az ellenőr - aki, ha jól értem, a feleségével dolgozott együtt a villamoson - a BKK belső vizsgálatában azt mondta, hogy az utas megfenyegette őt. Miután - hiába volt délelőtt - aznap már két másik agresszív utassal is találkozott, idegileg nagyon megviselte az eset. Ezért saját testi épségét védve azt akarta elérni, hogy az utas szálljon le. Az sajnos a BKK-közleményéből nem derül ki, hogy mi volt a baja Amerikával és az amerikaikkal, messze megelőzve ezzel a nagy kormányközi háborút.

A BKK a kirúgást azzal indokolta, hogy "az intézkedő jegyellenőr erős felindultságában, magából kikelve egy sor olyan kijelentésre ragadtatta magát, mely a jegyellenőri tevékenységgel nem egyeztethető össze". Álláspontjuk szerint "a jegyellenőr kijelentései, magatartása a jegyellenőrök és a fővárosi közösségi közlekedés társadalmi megítélését erősen rombolta, az ilyenfajta megnyilvánulás társaságunknál nem megengedett, a fellépése a szabályzatok és előírások ismeretében abszolút szükségtelen volt". És még azt is, hogy "viselkedését a BKK elfogadhatatlannak tartja, a kulturált és higgadt hozzáállást minden körülmények között elvárja kollégáitól, még akkor is ha bizonyos helyzetekben nem az utasnak van igaza".

Azzal zárul a közlemény, hogy "a jövőben a kollégák oktatásánál a konfliktuskezelésre még az eddiginél is nagyobb hangsúlyt fektetünk".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.