Levették a genomját a féregnek, amelyik az ember agyában él

Tbg
tudomány
2014 november 22., 09:17
comments 39

Megvan a teljes genomja annak a szalagféregnek, amelyik négy éven át lakott egy brit férfi agyában.

photo_camera A féreg utazása 2008 és 2012 között.

 

A ritka parazitát eddig mindössze háromszáz alkalommal figyelhették meg az orvosok 1953-as felfedezése óta, és most elméletileg megvan működésének minden titkát őrző DNS-e, így talán segíthet a gyógyszerkutatásban, az emberi immunrendszer megértésében.

A 2,5 centi hosszú féreg egyébként négy év alatt néhány centimétert tett meg. Kis lépés ez neki, annál komolyabb fejfájást okozott a páciensnek. Azt még nem tudják, hogyan kerülhet egy ilyen féreg az ember fejébe. (NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.