Csizmadia: Posztkommunisták és neoliberálisok uszítják a tüntetőket

filozófia
2014 november 28., 10:50
comments 543

Hosszú és alapos írásban tárja fel Csizmadia László, a kormánypárti civileket tömörítő CÖF elnöke az ellenzéki politikusok, a közelmúltban tüntető fiatalok és a kormánypártiak bűneit. Aki túl fiatal ahhoz, hogy az egészet elolvassa, annak itt van a Magyar Hírlapban és a Polgár Portálon is megjelent írás 10 legfontosabb állítása:

10. A többszörös vesztesek (...) fiatal célcsoportokra koncentrálva uszítanak, lázítanak, kommunikációs eszközök hatalmas tárházát vonultatják fel.

9. A háttérben szorgosan munkálkodó posztkommunista és neoliberális politikusok valószínűleg elégedetten dörzsölik a tenyerüket, kikelt a sárkányfogvetemény.

8. A szónokok szirénhangon énekelnek, a trágár bekiabálások tudományos alapossággal gondoskodnak az adrenalinszint fenntartásáról.

7. Az ötvenhatos „ellenforradalmat” hirdetők, a tagadók próbálnak visszatérni, és most megint szórják a magokat a szabadságot jelképező téren. Ugyanazokat a magokat, amelyek a huszadik században bolsevizmus, kommunizmus, neomarxizmus néven szöktek szárba és pusztították végig a fél világot.

6. Ránk szakadt a rabló kapitalizmus, és ráépült az előző rendszerből átmentett szerkezetre. Mire eszméltünk volna, nyakig ültünk a posztkommunizmusban.

5. A fiatalok az elmúlt, szovjet gyarmatosítással fűszerezett, posztkommunista és neoliberális rendszerek tevékenységéről és annak törvényszerűen bekövetkező, de csak utólag észlelhető következményeiről alig tudnak valamit.

4. Csoda, ha a hősiesség egy fiatalt nem érdekel? Nyilvánvaló, hogy az internetes információ formálja a gondolkodását, és egy olyan világ, amelyben csak a pénz beszél.

3. Nem számoltattuk el a Gyurcsány- és Bajnai-féle kormányzás időszakát, és ezzel szemet hunytunk a rabló privatizáció bűnei fölött.

2. Eddig, de ne tovább!

1. Ha ismét szükség lesz a Békemenetre, elindul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.