Villámkarriert futott be Szijjártó futsalos csapattársa a Magyar Nemzeti Kereskedőháznál

POLITIKA
2014 november 28., 17:07
comments 202

Lassan Szijjártó Péter valamennyi futsalos csapattársáról kiderül, hogy kellemes állami állást kap. A Dunakeszi Kinizsi csapatkapitánya sem maradhatott ki. Kun Gábor (becenevén Kunci) ugyanis a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Szíjjas és Kunci

A Magyar Nemzeti Kereskedőházat az állam hozta létre, célja, hogy új piacokat és lehetőségeket nyisson meg a magyar vállalkozások előtt. Például kereskedőházakat nyitnak külföldön. Itt második ember Kun Gábor.

photo_camera Kun (balra) és Szijjártó avat Fotó: tradehouse.hu

Sportmúltjáról tudunk, a Fradi első százszoros futsalosa volt, onnan igazolt a Dunakeszibe. Szakmai előéletéről viszont nem találtunk semmit, a kereskedőház honlapján sem. Ezért megkérdeztük, hogy milyen tanulmányokat folytatott, hol dolgozott korábban. Ezekre nem kaptunk választ, ahogyan arra sem, hogy Szijjártó Pétert (barátainak Szíjjas) a futsal révén ismert-e meg, és ki ajánlotta be a kereskedőházhoz.

Ha a múltjáról semmit nem is tudtunk meg, a kereskedőházas karrierje valódi siker.

2013. június 3. óta dolgozik a cégnél. Elsőként a vezérigazgató mellett kereskedelmi asszisztensi feladatokat látott el, 2013. december 1. napja óta kiemelt partnerkapcsolati menedzserként tevékenykedett, majd 2014. május 5-én kapta meg vezérigazgató-helyettesi kinevezését Kerekes György vezérigazgatótól.

Kun Gábor vezérigazgató-helyettes bruttó jövedelme 850.000 forint.

Itt van egy közös szereplésük 2012 decembertől

Itt pedig egy másik videó, aminek az elején csapattársai elmondják, hogy mégiscsak a legfontosabb ember a csapatban Szijjártó.

"Nélküle semmi nem jött volna létre Dunakeszin".

A kezdetekről Szijjártó Péter még úgy nyilatkozott:

„Amikor úgy adta az élet, hogy mindannyian a Miniszterelnökségre kerültünk dolgozni, a Fidelitas futsalcsapatából létrejött a Miniszterelnökség csapata. Egy idő után kerestünk egy edzőt, Fehér Zsoltot, és amikor kiderült, hogy a volt Fradisták átjönnének hozzánk, eldőlt, hogy benevezünk az NB II-s bajnokságba.”

Ebből azért hamar kinőtte magát a csapat, jöttek magyar és román játékosok, és egy világhírű sapnyol edzőre is telt. Ennyi szponzorral:

dunakesziszponzorok

A csapat pedig első osztályú lett.

Emberek, akik a Dunakeszi Kinizsi környezetében és az állam közelében (korábban Szijjártó előző állomásán, a Miniszterelnökségen vagy most a külügyben) is felbukkantak:

  • Gyombolyai Zsófia - a csapat korábbi sajtósa a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium szolgálatába állt, Canberrában lesz kulturális és sajtóattasé
  • Benkő Szilárd - játékos, Szijjártó Péter kvázi kabinetfőnöke lett, havi bruttó 885 ezerért
  • Monspart László - játékos, a külügyben a parlamenti kabinet munkatársa, havi bruttó 350 ezerért
  • Temesi Norbert - játékos, protokollreferens a külügyben, havi 400 ezerért
  • Hacker Gábor - játékos, Miniszterelnökség munkatársa, havi 230 ezerért
  • Kun Gábor - játékos, gólkirály, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyettese, havi bruttó 850 ezerért
  • Andréka Domonkos - a klub volt ügyvezetője, a Miniszterelnökség gyakornokából lett a külügy protokollfőnöke
  • maga Szijjártó Péter

A Blikknek a futsalos kapcsolatról a külügy azt mondta korábban:

Vannak olyan emberek a tárcánál, akikkel a miniszter úr régóta dolgozik együtt, és egy az érdeklődési körük. Attól, hogy azonos a hobbijuk, a szakmai szempontoknak éppúgy meg kell felelniük, mint másoknak.

Nekünk ezt még azzal egészítették ki, hogy

Az említett személyek munkájával hivatali feletteseik elégedettek. Amennyiben ez nem így lenne, úgy nem dolgozhatnának a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Megkérdeztük a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt-t, hogy a Dunakeszi játékosai vagy vezetői közül vannak még a cégnél. Erre azt a választ kaptuk:

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. nem vezet nyilvántartást, hogy melyik  munkatársa mit csinál szabadidejében, nem is érdekli az MNKH vezetését. Egyetlen dolog számít, hogy az illető elvégzi-e a munkát vagy sem.

Mi mással zárnánk, mint amit Szijjártó Péter mondott a csapat első éve után:

„Napról napra attól rettegek, hogy egyszer csak nagy hirtelen valaki felébreszt és kiderül, ez az egész csak egy álom. Álom ez a remek baráti közösséggé vált csapat, alom, hogy válogatott csapattársaim vannak, álom a fantasztikus közönségünk és álom az első évben szerzett ezüst is. Remélem, az érem átadásig nem ébreszt fel senki!!!”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.