Tudják, mi az igazi botrány az V. kerületben? A polgármester lakásügye? Portik élettársának átpasszolt üzlet? Dehogy: az, hogy Juhász Péternek nem volt négy hónapig jövedelme

politika
2014 november 29., 14:29
comments 136

Reggel a Blikk jött elő a sztorival a olcsón értékesített ingatlanról. Belváros-Lipótváros önkormányzata a 212 négyzetméteres, Károly-körúti üzletet 54,2 millióért, vagyis négyzetméterenként 247 ezer forintért adta el 2011-ben Pápa Marianne-nak, Portik Tamás élettársának. Portik Tamást Prisztás József vállalkozó 1996-os meggyilkolása miatt felbujtóként első fokon 11 év fegyházbüntetésre ítélték. A lapnak nyilatkozó ingatlanpiaci szakértő szerint azonban azon a környéken

az ilyen üzletek reális ára valahol 600 ezer forint lehet négyzetméterenként, tehát az ingatlan 127 millióba is kerülhetett volna.

Rogán Antal azzal védekezik, hogy az ingatlan ügyében 2012 végén vizsgálatot folytatatott le. Törvénytelenségre ugyan nem derült fény, de bizalomvesztés miatt kezdeményezte a jegyző felmentését.

Juhász Péter kerületi ellenzéki politikus a Facebookon reagált, szerinte az új jegyző személye még a korábbinál is problémásabb, hisz

"Sélley Zoltán lett az új jegyző, aki ekkor még a vagyonkezelő vezérigazgatója volt, tehát ennek az ingatlannak az eladását is előkészítette és jóváhagyta.”

A Magyar Nemzet mai számában, címlapon közölte a fantasztikus leleplezést: Juhász Péternek nem volt jövedelme a vagyonnyilatkozat beadásának pillanatában, ezért szerintük

REJTÉLY,

miből élt a politikus. Juhász reagált a cikkre (a "vádakra" szófordulat még képletesen is túlzás lenne)

"Őszig a Haza és Haladás alkalmazásában álltam, januártól a pártéban fogok. Tehát novemberben, amikor ki kellett tölteni a vagyonnyilatkozatot, akkor nem volt más bevételem."

Különösen vicces szála a történetnek, hogy a kerületi Fidesz azt a Böröcz László alpolgármestert küldte Juhászra, aki öt trafikjogot szerzett és a nyugat.hu információi szerint négymilliót kapott az előző ciklusban az önkormányzattól tanácsadásért.

Böröcz összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez Juhász ellen, mert  szerinte valótlan a politikus vagyonnyilatkozata.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.