Lars von Trier aggódik, hogy most hogy józan, csak szar filmeket tud csinálni

FILM
2014 november 30., 15:46
comments 79

Az 58 éves dán rendező ritkának számító interjúinak legújabb epizódjában beszélt arról. Azaz arról, hogy életművét és alkotásait végigkísérték különféle tudatmódosítók, úgy mint az alkohol meg a kábítószerek, és most, hogy megszabadult függőségeitől, és részt vesz az anonim alkoholisták találkozóin is, valójában fogalma sincs, hogyan fog ez hatni a filmművészeti karrierjére.

A dán Politikenben megjelent interjúban von Trier arról is beszélt, hogy korábban napi egy üveg vodkát is megívott, ez segített neki átjutni egy párhuzamos világba, ahonnan érzése szerint a kreativitása érkezett. Mint elmondta, filmjeinek többségét valamiféle befolyásoltság alatt írta, és aggódik, hogy józanul csak szar filmekre fogja futni.

photo_camera (HENNING KAISER / DPA / AFP)

Szerinte egyszerűen nincs olyan, hogy egy egykori alkoholista vagy drogfüggő később kreatív önkifejezésével művészeti értéket állítson elő. Példáiban azt kérdezte, ki a fenét érdekelne egy pia nélküli Rolling Stones vagy a heroin nélküli Jimi Hendrix.

Nem tudom, hogy tudok-e több filmet készíteni, és ez aggaszt engem.

- mondta még el az interjúban. (via TIME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.