Ferenc pápa: Az állatok is a mennyországba kerülnek

Tbg
vallás
2014 december 10., 09:27
comments 189

Újabb megnyugtató állásfoglalást tett közzé Ferenc pápa a túlvilággal kapcsolatban, mégha ezt az "ígéretet" annyira sem lehet komolyan venni, mint Matolcsy György GDP-növekedésről szóló jóslatait.

Ferenc pápa az olasz Repubblica szerint kijelentette, mivel minden Isten szelleméből és szívéből lett, ezért Isten minden teremténye, így az állatok is feljuthatnak a mennyországba.

(A mennyországban minden ingyen van, minden és mindenki jó, és valószínűleg nem is olyan unalmas, mint amilyennek első olvasatra hangzik.)

Ferenc pápa eddig is érezte, mi kell a világnak, ha hangulatjavító mondatokban szűkölködik éppen, de ez különösen fontos mozzanat tőle.

Én speciel két dolog miatt utáltam az egyházat, amikor hittanra jártam, és az egyik az volt, hogy kiderült, a kutyánk  nem jöhet a mennyországba velünk együtt.

Persze az, hogy az állatok is a mennyországba kerülnek felvet, számos kérdést, amit a hír hallatán a szerkesztőség azonnal fel is tett:

  • Akkor pokolra is kerülhetnek az állatok?
  • Ha egy szúnyogot lecsapok, én a pokolra, ő a mennybe kerül? Ha, hagyom szívni, ezzel pokolra juttatom, én viszont üdvözülök?
  • Nem lesz a nyócker a mennyország? Léphetünk-e kutyaszarba ott is?
  • A kullancsok nem fognak minket a mennyországban bántani?
  • Az a kutya, amelyik széttépett egy gyereket, hova kerül? 

Érdekes egyébként, hogy Ferenc pápa elődje, XVI. Benedek - bár nagy macskabarát volt - ennek ellenkezőjét állította, míg II. János Pál barátságosabb volt az állatokkal. Ferenc pápa gondolkodása azért sem meglepő, mert patrónusa, Assissi Szent Ferenc is nagy barátja volt Isten állatkerjének. (TheDoDo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.