Kilenc dolog, amit Deutsch Tamásnak kerülnie kell, ha nem akar hányni

POLITIKA
2014 december 10., 19:57
comments 147

Segíteni szeretnék Deutsch Tamásnak, aki annyira retteg a hányástól, hogy ezért nem is drogozik. De hányni nemcsak drogtól lehet. Itt egy lista arról, amit Deutsch Tamásnak Messziről El Kell Kerülnie.

Ne igyon

Magyaráznom sem kell, ugye? Nincs is rosszabb annál, amikor az ember visszahányja azt a tíz korsó sört. Talán csak az, amikor kiskamaszként visszahányja az első üveg Kevert likőrt.

Ne egyen

Ha valamitől többet hánytam az italnál az életemben, az az étel volt. És nem is feltétlenül a romlott, vagy rossz étel. Néha a legfinomabb falatok is visszajönnek, ha az ember elvéti a mértéket.

Ne napozzon

A Deutsch Tamásra a reveláció erejével ható NSZK játékfilmben a drog hatásait émelygéssel, szédüléssel és hányással szemléltették. Ezt a tünetegyüttest nálam inkább a napszúrás ésvagy leégés szokta okozni, úgyhogy Elnökúrnak a jövőben kerülnie kéne a napfényt.

Ne legyen beteg

Az isten szerelmére! Kerülje az influenzát, a szalmonellát, a kalicit, pláne az angolszász sajtóban tréfásan csak téli hánytatóbetegségnek nevezett rotavírust.

Ne mozogjon intenzíven

A nagy fizikai megterhelés - pláne az önmagában is veszélyes napon - könnyen kiszáradáshoz, émelygéshez (!), szédüléshez (!!), végső soron pedig hányáshoz vezethet.

Ne másszon fel magas épületekre

Magasból lenézni a deutschtamási alapelvek szerint majdnem ugyanolyan, mint betépni. Az ember nagy magasságban hajlamos a szédelgésre, aki pedig megszédül, émelyeg, innen meg már csak egy apró ugrás a hányás. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyire kellemetlen nagy magasságból lehányni.

Ne üljön fel hullámvasútra

És lehetőleg kerülje a szerpentineket, kátyus utakat is. A rázkódás hatására meglepően könnyen felfordul az ember gyomra.

Ne essen teherbe

A terhesség első trimeszterében gyakori jelenség az, amit szépelegve reggeli betegségnek szokás hívni. Deutsch úr, ne tévessze meg a név! Ez a "betegség" maga a hányás. Ne, mondom, ne essen teherbe!

Ne hányjon

Az ég szerelmére, semmi esetre se hányjon. Megintcsak saját tapasztalatból mondom, hogy pusztán a hányás látványa is elég a hányáshoz. Tehát mindenképpen kerülje a hányó embereket, és ne is hányjon, mert az igazi ördögi kör: hány, meglátja a hányást és újra elhányja magát, meglátja és újra, meglátja és újra, és így tovább addig, amíg azt se tudja, hogy tulajdonképpen mit hány éppen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.