Egy nagyon dühös kisrészvényes

gazdaság
2014 december 12., 10:08
comments 16

IMG_20141212_092341838_HDRÍgy tiltakozott Korányi G. Tamás, az MVM kisrészvényese a korábban részvénytársaságként működő áramszolgáltató államosítása ellen a cég mai közgyűlésén. Már most is az államé az MVM 99,87 százaléka, de a kormány szerint a kisrészvényesek jelenléte "akadályozza a hatékony döntéshozatalt" a közgyűléseken, ezért hoztak egy törvényt, amivel gyakorlatilag kisajátítják a tulajdonrészüket. Valójában zavarja az államot a lehetőség, hogy információkat hozhatnak ki a kisrészvényesek az egyik legátláthatatlanabb állami óriáscégből. Korányi G. elmondta, legutóbb 1948-ban államosították az MVM elődjét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.