Ferenc pápa boltolta le a kubai-amerikai enyhülést

külföld
2014 december 17., 19:24
comments 128

Az Egyesült Államok és Kuba közeledését nem más nyomta a leginkább, mint egy egyházi vezető, akinek igazából semmi köze ehhez az egészhez: Ferenc pápa.

A hivatalosan ateista Kuba és a protestáns többségű USA a katolikus egyház feje kérésére ült össze még októberben: Ferenc pápa szinte példátlan módon személyesen írt levelet Barack Obamának és Raul Castronak, amiben az enyhülést és a foglyok szabadon engedését kérte. Mai sajtótájékoztatóikon mindkét vezető megköszönte a pápának a közreműködését.

Fehér házi források szerint a pápa közbenjárása nagy lendületet adott az egyébként már másfél éve zajló titkos tárgyalásoknak.

(Time, Bloomberg.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.