Nyerges Zsolt: Hülyeség, hogy közöm lenne a kitiltási botrányhoz

POLITIKA
2014 december 22., 14:25
comments 272

Amióta kiderült, hogy hat kormányközeli magyar állampolgárt korrupciós vádak miatt kitiltottak Amerikából, azóta terjednek a különböző pletykák arról, hogy kiket és miért tiltottak ki.

Hetek óta terjed például az a történet, hogy Nyerges Zsolt, a Közgép elnöke valamilyen módon érintett az ügyben. Őt tartják a Simicska-birodalom második emberének. Volt olyan változat, hogy maga Nyerges Zsolt is a kitiltottak között van, ezt az érintett még novemberben közleményben cáfolta. A kitiltási botrány után pedig elutazott Amerikába, ahol kosárlabdásokat nézett a szolnoki csapatnak a samsungsport.hu-nak adott nyilatkozata szerint.

Aztán jött egy másik változat, ami szintén megjárta már az összes politikai lap szerkesztőségét. Eszerint Nyerges Zsoltot egy csomó készpénzzel kapták el valahol Amerikában (az egyik változat szerint Kanada és az USA határán, a másik változat szerint Floridában), és általában 15 millió táskába rejtett dollárt emlegettek az informátorok. A történet szerint Nyerges felhívta akkor Vida Ildikót, a NAV elnökét, aki tisztázta őt, és így az amerikaiak elengedték. De később ezt megbánták, és ezért tiltották ki Vida Ildikót Amerikából.

A történetet a magyar lapok többsége nem írta meg, de több helyen, például az Origoban célozgattak rá. A szlovákiai bejegyzésű fullank.com pedig az elmúlt két hétben háromszor is megírta.

Nyerges Zsolt most jutott el odáig, hogy reagáljon erre a történetre is, az alábbi közleményt a Közgép adta ki a nevében:

„Ez egy hamis, minden alapot nélkülöző pletyka, hülyeség. Nyerges Zsoltnak sem amerikai bankszámlája, sem amerikai befektetése, sem amerikai üzleti érdekeltsége nincsen és nem is volt. Aki a mai pénzügyi világ és a bankrendszerek működését ismerve ilyen pletykákat terjeszt, az teljesen elvesztette a valóságérzékét.”

Novemberben második hetében hallottuk először a pletykát, és annak idején megkérdeztük az FBI-t, hogy fogtak-e el Nyerges Zsolt nevű magyar állampolgárt nagy mennyiségű készpénzzel. Válasz nem érkezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.