Átgondolt jogalkotás a köbön: Még december 30-án sem tudta a hatóság, hogy működik majd az új útdíjrendszer

POLITIKA
2014 december 31., 17:22
comments 116

Egyik olvasónk megkérdezte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatót arról, amire mindannyian kíváncsiak voltunk az utóbbi napokban:

az új útdíjfizetési rendszerben 3 vagy 4 megyei matrica kell ahhoz, hogy lejussunk az M7-esen a Balaton déli partjára?

A korábbi kormányzati tájékoztatás épp azt nevezte az új rendszer egyik fő előnyének, hogy ezentúl három darab éves megyei matricával le lehet majd jutni a Balatonra a fővárosból. Pest, Fejér és Somogy megyére pedig csak 3 x 5, azaz 15 ezer az éves díj. Később azonban megrökönyödve fedezte fel a fél ország, hogy az M7-esnek van egy rövid Veszprém megyei szakasza is.

A hatóság ezt a választ küldte a kérdésekre december 30-án délután,

tehát az új rendszer indítása előtt KETTŐ nappal:

núsz

 

December 31-én aztán megjelent a pompás kormányzati tájékoztató, amiben azt írták, hogy a Veszprém megyei szakasz az irány szerinti szomszédos megye matricájával is igénybe vehető, de ezek szerint a rendszert üzemeltető hatóságnak ez ugyanannyira volt új infó, amennyire nekünk is.

A legjobb az egészben, hogy 30-án mi is megkérdeztük ugyanezt a hatóságot, és nekünk azt mondták, hogy bizony, a Veszprémi szakaszra külön matrica kell.

Hiába, ilyen olajozottan működik a magyar államigazgatás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.