A finn elnök: Háború van ma Európában

külföld
2015 január 03., 17:29
comments 73

Komolyan vette a finn elnök újévi beszédét. Sauli Väinämö Niinistö nem képekben és közhelyekben beszélt, hanem rögtön kijelentette, hogy 

"háború van ma Európában."

photo_camera AFP PHOTO / Cole Burston

Ami Ukrajnában zajlik, az elnök szerint az illegális és erőszakos az orosz féltől. Tarthatatlan, hogy Oroszország korlátozza más ország szuverenitását. Finnország már a Krím bekebelezését is elítélte és végig kiállt a konfliktus békés rendezése mellett.

"Az ukrán válság miatt az új polarizáció Nyugat és Oroszország."

Finnország mindig is Oroszország szomszédja marad, mondta Niinistö. Fent kell tartani a folyamatos és szoros párbeszédet, hogy az oroszok tisztában legyenek vele, hogy Finnország a Nyugat része. De Finnország azon kevés európai országok közé tartozik, akik látják a kiszélesedő katonai konfliktus lehetőségét, ezért fenn kell tartani a megfelelő védelmi képességet.

"Emiatt extra katonai kiadásokra lesz szükség. "

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.