Ilyen az, amikor a hatalmasokra még a legapróbb szabályok sem vonatkoznak

POLITIKA
2015 január 07., 17:27
comments 206

"Több politikus is gyakran a Parlamentben hallgatja meg Habony Árpád tanácsait, ezért van neki állandó belépője a Házba (...) ez azonban nem jelenti azt, hogy bármiféle munkaszerződése lenne akár a Miniszterelnökséggel vagy más tárcával."

Így oktatta ki ma délután a Miniszterelnökség azokat, akik Habony munkájáról, egészen pontosan a tanácsadó parlamenti bejárásáról érdeklődtek. Ő ugye a fideszes vezetés egyik legfontosabbnak tartott stratégája, akiről viszont egyáltalán nem tudni, hogy miből éli fényűző életét.

Nem lenne túl bonyolult Habonynak kitalálni valamilyen pozíciót, tehát azt mondani, hogy ő hivatalosan a miniszterelnök főtanácsadója, amiért fizetést kap, meg ezért lehet állandó belépője az Országházba. Ettől még nem derülne automatikusan fény a kormányzati politika mögött álló egyszemélyes agytröszt minden titkára, de legalább a látszat meglenne, hogy azokra is vonatkozik pár alapvető szabály, akik nagyon közel vannak a hatalomhoz.

De miért választaná a Miniszterelnökségen bárki ezt az utat, mikor simán kiadhat egy közleményt is, aminek kb. az az üzenete, hogy

az Árpi is pont azt csinál, amit akar, meg mi is, ne tessék feleslegesen erőlködni!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.