Orbán Viktor is elmegy a vasárnapi párizsi demonstrációra

Tbg
külföld
2015 január 09., 20:49
comments 406

A magyar kormányfő is kapott meghívót a vasárnap Párizsban tartandó tiltakozó-megemlékező demonstrációra, amit a francia sajtó "Menet a Köztársaságért"-nek nevez.

Az eseményen már jelezte részvételét a többi között Angela Merkel német kancellár, Mariano Rajoy spanyol, Matteo Renzi olasz és David Cameron brit kormányfők. Részt vesz rajta Francois Holland francia elnök is, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is.

A 444 kérdésére, miszerint Orbán Viktor tervezi-e a látogatást, hogy együtt fejezze ki szolidaritását az európai vezetőkkel, Havasi Bertalan, a kormányfő sajtósa válaszolt.

Orbán Viktor miniszterelnök köszönettel és tisztelettel elfogadta a francia kormány meghívását arra a megemlékezésre, melyet vasárnap délután rendeznek Párizsban az elmúlt napok merényleteiben elhunyt áldozatok emlékére. A meghívó szerint vasárnap 15 órai kezdettel Párizsban nagy köztársasági menet fog tisztelegni az áldozatok előtt. A francia kormány a levélben kifejezte köszönetét azért, hogy az elmúlt napokban Magyarország vezetői és a magyar nép is kinyilvánította szimpátiáját és szolidaritását a párizsi merényletek kapcsán.

- írta Havasi péntek este.

Arról továbbra sem tudunk, hogy Pintér Sándor belügyminiszter elutazik-e Párizsba, ahova Francois Hollande francia elnök az európai belügyminisztereket hívta össze a párizsi terrortámadás okán egyeztetésre.

Rogán Antal (Fidesz) Vona Gábor (Jobbik) kezdeményezésére ötpárti frakcióülést hívott össze terrorellenes egyeztetés címén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.