Vigyázzanak az utakon, járdákon az Isten szerelmére!

időjárás
2015 január 09., 05:58
comments 56

Az éjszaka lehullott ónos eső miatt erősen csúszóssá váltak az utak a fővárosban, a rendőrség is fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. A BRFK szerint a főváros útjai balesetveszélyesek.

Az ország több részén változó halmazállapotú csapadék esik, a fagypont alatti hőmérséklet miatt egyes területeken síkosak az utak. Az Országos Katasztrófavédelem szerint hajnaltól 20 esetben kérték a tűzoltók segítségét a csúszós utakon, több helyen fordultak keresztbe autók vagy hajtottak árokba. Főleg az ország keleti részén van gond.

Pest és Nógrád megyében elszórtan, észak-keleten, valamint a Tiszántúlon váltakozó halmazállapotú csapadék esik, Kápolnásnyék, Vác, Balassagyarmat és Makó térségében, valamint Békés megyében pedig ónos eső. A fő és mellékutak a szórás ellenére síkosak – közölte az Útinform.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagy részén, a Nyírségben, továbbá Debrecen, Hajdúszoboszló és Berettyóújfalu térségében havazik vagy szállingózik a hó. A fő és mellékutak havasak, latyakosak, hókásásak, csúszósak.

Az autópályák általában vizesek, sónedvesek, az M3-as autópálya felső szakaszán Hajdúnánás és Ófehértó térségében havas, latyakos szakaszokra kell számítani.

Sűrűn vannak balesetek

Öt kamion és egy kocsi karambolozott a 44-es számú főúton, Kunszentmárton és Öcsöd között péntek hajnalban; a baleset következtében több kamion az árokba borult – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az árokba borult járművek egyikébe két utas beszorult, őket a tűzoltók szabadították ki.

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon a 43-as kilométernél, Budapest felé pedig az 58-as és az 53-as kilométernél több megcsúszásos baleset történt az ónos eső miatt. Az MTI szerint személyi sérülés nem volt.

És én is többször(!) majdnem elcsúsztam.

jeges jég csúszás járda

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.