A Belváros volt vezetőjét hivatali visszaéléssel gyanúsítják

bűnügy
2015 január 12., 14:05
comments 34

Két gyanúsítottja van az V. kerületi önkormányzatot érintő nyomozásnak – ezt mondta a vs.hu-nak Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője. Az ügyészség két embert hallgatott ki:

  • az önkormányzat volt jegyzőjét hivatali visszaélés gyanúja miatt
  • egy vállalkozót felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés és vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés gyanúja miatt

A volt jegyző nevét nem közölték, de a vs.hu szerint valószínűleg Rónaszéki Lászlóra utaltak, akit 2013 elején váltott le Rogán Antal akkori polgármester.

A lap szerint mindketten panasszal éltek a gyanúsítás ellen, egyikük sem tett vallomást. A panaszokat a Legfőbb Ügyészség elutasította. A nyomozás február 13-ig tart, addig nem mondanak többet. (VS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.