Távozik a CNN-től az Izraelt kritizáló bemondó

külföld
2015 január 18., 10:39
comments 140

34 éves munkaviszonyt maga mögött hagyva távozik a CNN hírcsatornától Jim Clancy bemondó. A férfi néhány napja azért került a hírekbe, mert a Charlie Hebdo elleni terrortámadás után a Twitteren teljesen értelmetlen posztokban kritizálni kezdte Izraelt. A CNN viszont most nem volt hajlandó kommentálni, hogy a tweetek miatt kellett-e távoznia a műsorvezetőnek, ahogyan az sem, hogy ha a tweetek miatt távozott, akkor az Izrael-kritikusság volt a baj vagy az, hogy totál megőrült. (via Haaretz)

A tweeteket el lehet olvasni a Gawkeren, és látszik belőlük, hogy a férfi teljesen kontextus nélkül hozza be a Charlie Hebdóval foglalkozó vitába Izrael telepespolitikáját, és a zsidó állam bűntetteinek mosdatását, holott ezek a témák nem igazán függnek össze a párizsi merényletekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.