Miért nem viccesek Magyarország legviccesebb emberei?

Tbg
FILM
2015 január 19., 17:34
  • Ez itt a Rohadt kritikusok, a 444 fikaösszegző sorozata, a legigazságosabb filmkritika az országban.
  • Ezúttal a Hadházi László és Kiss Ádám főszereplésével készült Dumapárbaj c. film kritikáit összegeztük.
  • A kritikák közül még a legjóindulatúbbak is alig leplezett csalódottsággal ülték végig a vígjáték másfél óráját.
  • Mintha az Arancsapat futott volna ki a pályára és egy méretes, 1-8-as zakóval jöttek volna le onnan. 
  • Érdekes módon a két standupost megkímélték a fikanindzsák, annál többet kaptak viszont a forgatókönyvírók és a rendező.

filmkritikus-animacio-4

Dumapárbaj 4,0/10

Színes magyar vígjáték, 2014, 114 perc.
(Stáblista, Facebook-oldal)

Sztori: Az idős, sztárallűrjeitől már alig-alig látó Kalmár Tamás (Hadházi László) egyre gyengébb nézőszámokat produkál showjával az egyik kereskedelmi csatornán. Adná magát, hogy beugorjon mellé a fiatal, tehetséges Nagy Tóbiás (Kiss Ádám), de az öreg ezt egyszerűen nem képes elfogadni. Pedig nemcsak karrierje, de magánélete is veszélybe került.

Filmtekercs - Tóth Nándor Tamás

"A részemről megbocsáthatatlan, amit a Dumapárbaj tett, mert egy dolog rossz forgatókönyvet írni, és más dolog átverni az átlagembereket. Az már nem vicc."

3/10

Vox - Tóth Csaba

"Hiányérzetem így bőven akadt, és a filmet nem ártott volna feszesebbre vágni, de szerencsére ez a két ember álmából felkeltve is piszkosul vicces, így aki csak röhögni menne a moziba, garantáltan nem jár rosszul."

6,5/10

Index - Klág Dávid

"Ebben a filmben semmi vicces nincs, pedig Magyarország két legnépszerűbb vicces embere játszik benne. Ez pedig inkább szomorú."

2/10

Origo - Gyárfás Dorka

"Nem Kiss Ádámék miatt lett béna a dumafilm"

3/10

Hír24 - Dr. Hardlove

"ez így csak az a fajta langyos víz, amit a két humorista hatszázezer Facebook-lájkolójának akarnak eladni."

5/10

Hvg.hu - Bodnár Zsolt

"Az a "vígjáték" (a többszörös idézőjel használatától pusztán esztétikai okokból eltekintenék), amelynek 4 (négy!) forgatókönyvíróra és két országszerte népszerű stand-up komikusra volt szüksége ahhoz, hogy 88 percbe annyi poént belesűrítsenek, hogy összesen 2 (kettő!) nevetést kiváltson az előzetes vetítés közönségéből."

2/10

VS - Ferenci Péter

"Hadházi és Kiss önmagát is játssza, meg nem is – emiatt sajnos nem érvényesülnek a valódi tulajdonságaik, viszont újakat sem kaptak cserébe. Figuráik annyira laposak és hiteltelenek lettek, hogy lehetetlen izgulni értük."

4/10

RoboRaptor - raptor

"Ha azért néznéd meg ezt a filmet, hogy többet tudj meg a standup comedy világáról és jó poénokat hallj, akkor feleslegesen váltasz mozijegyet."

2/10

Cinestar - Sanya08

"A rossz hír az, hogy hiába a koherens történet, hiába a néhány jól eltalált karakter, ha egyszer azon az egy biztosított vicces és jó jeleneten kívül sok emlékezeteset és újdonságot nem kínál a film."

5,5/10

444 - Tbg

"Nem akarom lelőni a poént, mert az nincs benne."

2/10

Filmhu - Tóth Gergely

"Van egy egy-két igazán vicces, valószerű csúcsjelenet (például amikor a bejelentett létszámleépítés után kellene felvidítani egy céges buli közönségét), de a jelenetek a verbális humor helyett többször kínos és esetlen csetlés-botlásra épülnek."

5/10

Cink - Gazda Albert

"Ha ti láttatok pozitív kritikát erről az új magyar filmvígjátékról, szóljatok, mert nekem nem sikerült."

4/10

Filmkultúra - Kovács Bálint

"Így aztán végül Eszenyi Enikő és karakterének sztorija úgy nyúlja le a Dumapárbajt a két stand-upos elől, mint jó poént a még ügyesebben replikázó humorista. Szóval ott van a Dumapárbajban egy jó film egy remek főszereplővel – csak annak nem Dumapárbaj a címe."

4/10

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.