NAV-vizsgálat indult norvég támogatási pénzeket kapó civil szervezetek ellen

POLITIKA
2015 január 19., 15:38
comments 43

Az elmúlt hónapok eseményeiről tartott összegző beszélgetést az Ökotárs Alapítvány. A norvég civil támogatási pénzek sorsáról döntő alapítvány ellen tavaly a Miniszterelnökség megbízásából vizsgálódott a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), de ennek a nyomozásnak az eredményét a mai napig nem kapták meg, csak azok az információk hozzáférhetőek a számukra, amiket a kormány kirakott az internetre. És amiben konkrét tények nem igen fordultak elő.

Sőt, az alapítvány vezetője, Móra Veronika azt is elmondta, hogy igazából azt sem tudják, hogy lezárult-e már ellenük a Kehi vizsgálata, mivel ezzel kapcsolatban sem kommunikál feléjük senki semmit. Szintén nem tudni, hogy hogyan állnak a büntetőfeljelentések. Szeptember 8-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai készenléti rendőrökkel szállták meg az Ökotárs irodáját, és lefoglaltak egy csomó dokumentumot, viszont azóta semmiféle megkeresést nem kaptak a hatóságoktól az üggyel kapcsolatban.

Friss hír viszont, hogy a múlt héten kiderült, a NAV vizsgálatot jelentett be két olyan szervezetnél is, amelyek részesültek norvég civil támogatásból, és melyek szerepeltek a kormány Heti Választól átvett listáján, amin az ellenzéki szervezeteket szedték össze. Azt, hogy a tizenhárom szervezet közül melyik kettőről van szó, Móra nem árulhatta el, mert erre nem kapott az érintettektől felhatalmazást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.