Két tüntetés is várja majd Putyint Budapesten

POLITIKA
2015 január 21., 15:37

Miután eldőlt, hogy Vlagyimir Putyin február 17-én érkezik munkalátogatásra Budapestre, két tüntetést is bejelentettek a fogadására.

Érkezésének előestéjén a Humán Platform szervez majd tiltakozást, mint írják, azért mert "európai állampolgárok vagyunk és azok is kell, hogy maradjunk". A tüntetést megelőző időszakra egy kampányt is ígértek, amiben be fogják mutatni, miért vállalhatatlan szövetséges Putyin.

photo_camera Egy ausztrál tüntetés Putyin ellen. (AFP PHOTO / Greg WOOD)

Az orosz államfő látogatásának délutánján pedig az internetadó elleni tüntetéseket is összehozó Százezren az internetadó ellen csoport szervez tiltakozást a Kossuth térre, szintén az európai demokráciák melletti kiállásként.

Mivel mindkét eseményt csak mostanában kezdték el szervezni, egyelőre nem lehet megmondani, ezek az üzenetek mennyire tudják majd mozgósítani az embereket, és az egyre szorosabbá váló orosz-magyar kapcsolatok elleni tiltakozás olyan hívószó lesz-e, ami miatt sokan mennek utcára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.