18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ellepik a világot a hatalmas seggek, és a farpofáik közé szorítják az emberiséget

DIVAT
2015 január 24., 20:09
comments 336
  • Ezzel a cikkel nagyon régi adósságunkat törlesztjük: a fenék (a továbbiakban: segg) evolúciójáról szól.
  • Aki követi a híreket, és van szeme, évek óta láthatja, hogy a sztárvilágban a nagy segg az új segg.
  • De 2014/2015 telére eljutottunk oda, hogy meg kell állnunk a nagy seggek előtt, és vennünk kell egy nagy levegőt.
  • Műseggek, twerkelő seggek, gyilkos seggek: ez itt a 2015. januári nagy seggkörkép.
  • Soha nem írtuk még le ennyiszer, hogy segg.

Mi a segg-hadihelyzet?

Ahogy a trójai háború egy nő körül zajlott, úgy a mostani seggháborúval fenyegető konfliktus egy férfi köré épül. Kanye West felesége, Kim Kardashian gyakorlatilag egy véletlenül kiszivárgott házi pornóvideóval lett híres 2007-ben (kb. mint a barátnője, Paris Hilton).

link Forrás

Már akkor feltűnt, hogy nagy melle és hatalmas segge van. És itt szó sincs szexizmusról, az azóta főállású celeb is erre az érdeklődésre épít, ez az imidzse legfontosabb része. Azóta volt valóságshow-ja, letarolta a netet az esküvője, született egy gyereke (North West), kiadott egy szelfikönyvet, és volt még egy-két érdekes akciója. De soha semmi nem kelt akkora érdeklődést, mint amikor megmutatja a seggét – novemberben egy nyomtatott magazin ezzel akarta porig rombolni az internetet, és majdnem sikerült is.

Két hónapig aztán nem is történt semmi különleges. Amíg Kanye West volt barátnője, Amber Rose ruhatervező, hiphopmodell, zeneszerző és szintén édesanya ki nem állt az erkélyre így:

Amber Rose bikiniben (Forrás: <a href="">Instagram</a>)
photo_camera Amber Rose bikiniben (Forrás: Instagram)

Aztán ráküldte még ezt meg ezt, és még egy óriás-táncossegget is bemutatott.

Kim Kardashian egyből válaszolt egy szőrmés fürdőruhával, de egyelőre szemből:

Fotó: Kim Kardashian / Instagram
photo_camera Fotó: Kim Kardashian / Instagram

Cikkünk megjelenésekor pattanásig feszült a helyzet, és fél Amerika azt várja, melyik segg támadja meg előbb újra a kiberteret.

A segg térhódítása

Évek óta készülnek jósegg-toplisták, de 2014-ben már egyértelmű volt, hogy van egy minimumkövetelmény. A TMZ bulvárszaklap 2014-et a segg évének nevezte, és az éves top 10-es gyűjtésébe – a 10-20 évvel ezelőtti trenddel ellentétben – szinte csak nagy seggek fértek be. Kis segget a korrupciós botrányokkal átszőtt brazíliai Miss Bumm Bumm 2013 seggszépségversenyen még nagyítóval sem lehetett találni.

photo_camera Nicki Minaj popsztár és seggaktivista provokál. Róla és a nagy seggoffenzíváról a későbbiekben még lesz szó.

Seggkeretes

„fn. tt. segg-ět, harm. szr. ~e. 1) Az emberi test hátulsó, húsos része, melynek határait a derék alja, a czombok tövei, és a csípők képezik, s melyen ülünk. Így neveztetik más állatoknál is azon tájék, mely a far alatt terűl el. Seggre ülni, esni. Seggen csúszni. Seggbe rúgni valakit. Nem lehet egy seggel két nyerget ülni. (Km.). Kövér, sovány, domború, lapos segg. A segg vágánya, pofája, vagy partja, és lika. Segge vége, átv. ért. aljas ért. valamely távolról való atyjafia. 2) Névcsere által, a seggnek nyilása, és belső öble, honnan ez aljas mondatok: bújj a seggembe, büdös a segge; segg oda valagastul, azaz, a női szeméremtest hüvelyével együtt. Tisztesb kifejezéssel: alfel, tréfásan: aldi; mondják far-nak is, melytől azonban szabatosan véve különbözik. Eredetét illetőleg, ha azon tulajdonságát veszszük tekintetbe, hogy rajta ülünk, úgy némi rokonságban látszik lenni a magyar szék, német sitzen, Sitz és latin sedeo szókkal. Hasonló viszonyuak: ül és ülep. A mongolban szegül (queue; partie inférieure du corps; partie postérieure, derričre; fin, terminaison). Ha pedig azt veszszük, hogy a testnek domború részét jelenti, hasonlítnak hozzá a szarvasmarha mellét jelentő szěgy, a lónak dudorú melle: szügy, és a pofának elavult neve: tügy.” (A magyar nyelv szótára [1862])

Az emberiség történelmét már a willendorfi vénusz óta végigkísérte a segg, és még az utóbbi évszázadokban is általában a nagy segg volt a menő, bár még a 20. századig nem volt kiforrott test-, sőt seggkultusz.

Itt látható egy animgif az elmúlt 100 év fejlődéséről: az 50-es évek Marilyn Monroe-i „érzéki görbéit” a 60-as évek lelencgyerek-divatja követte, a 80-as években pedig jöttek a precízen kidolgozott szupermodellek. A 90-es években megjelent a sovány heroinos csaj divatja, de az utóbbi években a médiában egyértelműen a minél nagyobb és kerekebb segg lett a legnagyobb húzóerő

Nagysegg-kataklizma

A mainstream popzenében egyértelmű, hol kezdődött a nagysegg-fétis: az 1992-es Baby Got Back-kel, aminek a seggcsúcsokat ábrázoló klipjét be is tiltotta az MTV, mégis az év második legtöbb pénzt hozó dala volt. (Éppen tavaly, az amerikai horoszkóp szerint a segg évében érdemelt ki egy szimfonikus és egy hírolvasói feldolgozást is.)

link Forrás

Azóta sok víz lefolyt a farpofák között, és most már évente több nagysegg-himnusz is születik. 2013-ban a Major Lazer tisztelgett a buboréksegg előtt: a Bubble Butt nem kifejezetten politikailag korrekt klipjében vérszegény fehér nők próbálnak bénán bulizni, majd egy óriási fekete szuperasszony odarepül, és feltölti a seggüket. Onnantól nincs megállás, csak buli van:

link Forrás

Tavaly pedig már egy vékony nők ellen uszító, kirekesztő számmal, az Anacondával követelt nagysegg-uralmat Nicki Minaj (stílusosan a Baby Got Back farvizén evezve). Ebben már – felborítva a segg-statusquo-t – szó szerint elküldi a picsába a vékony nőket:

link Forrás

A 2010-es években sokat tett a műfaj népszerűségéért a twerkelés, aminek egyébként a legtökéletesebb paródiáját Miley Cyrus hozta, illetve a már pankrációra emlékeztető jamaicai daggering, meg az arcba mászó Surra de Bunda, azaz kb. seggel büntetés.

Mára a nagy seggek gyűjtőhelye az Instagram lett, olyan listák is vannak, hogy kik azok, akiket a seggük miatt követ mindenki. A seggszelfi (belfie) külön kategória lett (ebből is vannak toplisták), és már ehhez is van speciális szelfibot. Tavaly a Gawker írt arról, hogy egy másik seggorientált szexuális trend is feléledni látszik.

Időzített seggbombák

De a nagy segg viselése sem csak játék és mese: ahogy a mell diadalútja, a seggé is vérrel van kikövezve. A műmellnél ráadásul még veszélyesebb is az egyre terjedő műsegg. (Mellműtétet már az 1890-es években végeztek, míg a seggimplantátumra 1969-ig kellett várni.) A Vice-tól a MTV-ig mindenki utánajárt az új trend sötét oldalának. Szakértők szerint a hiphopkultúra miatt nagy a nyomás a nőkön, hogy növesszék meg a seggüket, a táncosok így állítólag könnyebben kapnak munkát is. A világ legnépszerűbb pornószínészének is nagy műsegge van.

Ezzel van tele az internet
photo_camera Ezzel van tele az internet

Évente egyre többen, Amerikában hivatalosan több tíz ezren nagyobbíttatnak segget, csakhogy egy rendes seggnagyobbítás több ezer dollárba kerül, így nagyon sokan feketén nagyobbíttatják a seggüket. És mivel Európában nehéz maszek seggspecialistát találni, sokan Amerikába (főleg Floridába, New Yorkba, Kaliforniába és Texasba) mennek illegális beavatkozásokra egy „kólásüveg-alakú” testben reménykedve.

Aminek aztán gyakran az lesz a vége, hogy leereszt, és torz lesz a seggük, többé nem tudnak sokáig egy helyben ülni, vagy akár bele is halhatnak. Ha rosszul adják be a szilikoninjekciót, a bevitt anyag megtámadhatja a szerveiket.

Egy miami orvos, dr. Alberto Gallerani a BBC-nek azt állította, hetente száz nő/férfi fordul hozzá segítségért elrontott beavatkozások miatt. Műtött már olyanokat, akikbe az álszakemberek olívaolajat vagy pillanatragasztót injekcióztak. Szerinte a legtöbb esetben csak évek után jönnek elő a tüntetek, a páciensek tehát „időzített bombát” hordanak a seggükben.

100 százalékig magyar műseggek

A Nők lapja két éve utánajárt, Magyarországon hogy megy ez. Egy műtéttel egy 10-15 évig szavatolt, erős, strapabíró szilikonimplantátumot (sűrű, ún. quartzogéllel töltött protéziseket) dugnak be a két farpofa között, egy 2-3 centis metszésen át, így nem látszik a heg. Kb. 1 millió forintból jön össze egy seggplasztika.

A másik módszer a Brazil Butt Lift: itt a segget organikusan töltik fel, a páciens saját zsírjával. Aki ezt választja, két legyet üt egy csapásra, mert egyrészt nagyobb lesz a segge, másrészt megszabadul a felesleges hasi és derékzsírtól. A hátránya viszont, hogy a betöltött zsír fokozatosan felszívódik.

Természetesen a Berki Krisztián herevasalását is végző dr. Tizedes György a legfőbb magyar seggplasztikaguru. Most a Való Világban is van olyan, aki megnövesztette a seggét, Molnár Anikó pedig már több mint négy éve megcselekedte, amit megkövetelt a haza.

Ez tehát a 2014/2015 téli segghelyzet², aminek ebben a cikkben – a méreténél fogva – csak a töredékét dolgozhattuk fel. A következő részben a nagy férfi seggekről lesz szó.

Apokrif segglábjegyzetek

¹ Fontos megjegyezni, hogy jelen állás szerint a nagy seggek szinte kizárólag nagy mellekkel együtt divatosak.

² Ebben a cikkben 78-szor szerepelt a segg szó. (79-szer.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.