Ismét nyugati terrortámadások elkövetéseire szólított fel az IS

külföld
2015 január 26., 16:06
comments 126

A magát Iszlám Államnak elnevező dzsihadista terrorszervezet szóvivője, Abu Mohamed al-Adnani felhívása szerint mindenki, aki lojális a szervezetükhöz, és megteheti hogy vért ontson, az tegye meg.

A hétfőn nyilvánosságra hozott hangfelvételen a terrorista ismét dicsőítette a párizsi támadásokat, az ausztrál túszejtést és a végül meghiúsított belgiumi terveket rendőrök meggyilkolására.

Példaként pedig azt a fegyveres támadót hozta fel, aki betört a kanadai parlament épületébe tavaly októberben. A szóvivő kitért arra is, hogy a muszlimok világszerte örülhetnek a "zsarnoki" szaúdi király halálának.

Legutóbb tavaly szeptemberben adott ki hasonló közleményt al-Adnani, akkor arra kérte követőiket, hogy hitetlen amerikaiakat és európai polgárokat támadjanak meg, de külön említette a mocskos franciákat, ausztrálokat és kanadiaiakat is, mert ezen országok csatlakoztak az IS elleni koalícióhoz.

Vágjátok fejbe őket egy kővel, kaszaboljátok le egy késsel, üssétek el őket kocsival, dobjátok le őket egy magas helyről, mérgezzétek meg őket.

- sorolta a lehetőségeket akkor a szóvivő. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.