Mindjárt elhúz mellettünk egy hatalmas aszteroida

tudomány
2015 január 26., 15:08
comments 33

nasa

Órákon belül szállhat el a Föld mellett a 2004 BL86 névre keresztelt aszteroida, ami a NASA jelentése szerint gond nélkül fog elsuhanni, három Föld-Hold távolságnyira, 1,2 millió kilométerre tőlünk. A nagyjából félkilométer átmérőjű test a legnagyobb ismert űrbeli kőzet, ami ilyen közel jön hozzánk 2027-ig. Ahhoz szerencsére elég közel jön, hogy meg lehessen figyelni, több kutatócsapat is lelkesen várja a szokottnál közelebb érkező aszteroidát. Akár otthoni profibb teleszkópokkal is lehet kísérletezni, itt látható egy útvonalterv hozzá. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.