Annyira nincs kihívója Hillary Clintonnak, hogy nyárra halaszthatja kampánya indítását

külföld
2015 január 29., 13:05
comments 121

Közeleg április, a rendkívül hosszú amerikai elnökválasztási ciklus hagyományos indulóhónapja. Azok, akik indulni szoktak, ilyenkor már hivatalosan is megkezdik kampányukat. Idén azonban annyira gyér a mezőny a demokratáknál, hogy a legfőbb esélyesnek kikiáltott Hillary Clinton a jelek szerint áprilisban csak a "feltáró bizottságnak" nevezett akármijét fogja csak felállítani, hivatalosan még nem jelenti be jelölését.

A feltáró bizottságot is csak azért állítja fel, mert április egyben az adománygyűjtési ciklus második negyedévének is a kezdete, abból pedig azért nem akarna kimaradni.

A legújabb tervek szerint, az ellenfelek hiányára tekintettel jelöltségét hivatalosan csak a harmadik negyedévi adománygyűjtő ciklus kezdetén, júliusban fogja bejelenteni.

A republikánusoknál ennél komolyabb a verseny, és sokkal kevésbé egyértelműek az erőviszonyok.Több erős jelölt is van, közülük Jeb Bush, a New Jersey-i kormányzó Chris Christie és a wisconsini kormányzó Scott Walker már meg is alapította feltáró bizottságát. De erős jelölt lehet még Michele Bachmann, Ted Cruz, Mike Huckabee, Bobby Jindal, Mitt Romney, Marco Rubio, Rick Santorum és személyes kedvencem, Rand Paul is. (Via Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.