Egy meleg pár vette meg a JebBushForPresident.com domaint, és eszük ágába sincs eladni

külföld
2015 január 30., 17:21

Az Egyesült Államokban a republikánusoknál tapasztalt tolongás közepette a legesélyesebb lehetséges elnökjelöltnek jelenleg Jeb Bush tűnik. Ha tényleg ő lesz végül, akit indít a párt 2016-ban, akkor egy fontos kommunikációs felülettel kevesebbel kell majd beérniük, odalett ugyanis az ilyenkor bevett eszköznek számító kampányhonlap domain tulajdonjoga.

Az idősebb George Bush fia, aki egykoron Florida kormányzója volt, múlt hónapban jelentette be, hogy elgondolkodik az induláson. Ekkor még nem tudta, hogy a honlap már rég foglalt. Azt még 2008-ban vásárolta meg két portlandi férfi, CJ Phillips és Charlie Rainwater, akik magukat csak gyík mackóként jellemezték.

Phillips pedig most elmondta, hogy azt tervezik, hogy a domain alatt egy blogot indítanak, amiben az LMBT-embereket érintő törvényhozási kérdésekről írnak majd. A honlapon most egy nagyon minimalista dizájn mellett olvasható egy üzenet arról, hogy a pár barátait és családtagjait tervezi informálni arról, hogy milyen kihívás éri őket azért, mert az LMBT-közösség tagjai.

Bush nevében kampányolni az ügy mellett nem csak azért adja magát, mert a republikánus párt jellemzően konzervatív álláspontot fogalmaz meg, ha melegjogokról van szó, de Bush maga 1994-ben még kifejezetten hevesen érvelt a melegjogok ellen, többek között azt állítva, hogy a melegeknek és leszbikusoknak nem jár jogi védelem, és a "szodómiára" nem kéne hogy ugyanolyan alkotmányos státusz essen, mint a vallási vagy faji kisebbségek tagjaira.

Az azóta eltelt 20 év hozott annyi változást, hogy ma már elnöki induláson gondokodó politikus nem állíthat nyilvánosan hasonlóakat, Bush maga is nemrég már arról beszélt, hogy tiszteletben kell tartani a bírósági döntéseket, melyek legalizálták a melegházasságot, és az elkötelezett kapcsolatban élő meleg párok felé tiszteletet kell tanúsítani.

A pár számos ajánlatot kapott a domainért, de nem tervezik eladni. Inkább felvilágosító üzenetet közlésére fogják használják. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.