Beperli a rendőrséget az a kanadai nő, akit összezártak egy furgonban egy ismert szexuális bűnözővel, aki aztán megerőszakolta

külföld
2015 január 31., 11:17

A panaszos, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, 17 éves volt 2011-ben, amikor Québec északi részén található bennszülött faluban, Tasiujaqban őrizetbe vették. A vád az volt, hogy részegen rendet zavart.

A bírósági papírok szerint a helyi regionális rendőrség egy tisztje megbilincselte a tinédzsert, és a rendőrségi furgon hátuljába zárta, ahol a 24 éves Joe Kritik már benn ült, ő viszont bilincs nélkül.

A férfi szerepelt a szexuális erőszakot elkövető bűnözők listáján, korábban négyszer ítélték el ilyen támadásért. Mikor a rendőr legközelebb hátrament, akkor Kritiket már nadrág nélkül találta, ahogy maga alá teperte a 17 éves lányt. A fiatal nem tudott védekezni sem, keze hátra volt bilincselve, a furgon ajtaja pedig zárva volt.

A bírósági beadvány szerint a támadás ellenére a nőt benntartották éjszakára a rendőrségen, a szüleit sem értesítették és orvost sem hívtak hozzá. Kritik később a támadás miatt 39 hónapnyi börtönbüntetést kapott.

A sértett ügyvédei szerint a rendőrség egy sor hibát és gondatlanságot követett el, többek között azzal, hogy egy tapasztalatlan, a helyi viszonyokat nem ismerő rendőrre bízták egyedül a munka elvégezését. A rendőrt később elbocsátották, de egy belső vizsgálat arra jutott, hogy büntetőjogi felelősség nem terheli.

A most 21 éves sértettnek poszttraumás stressz szindrómája lett a támadás után. A pszichológiai szakvélemény szerint depressziós lett, és nem tud érintkezni más emberekkel, fél a férfiaktól. 400 ezer dolláros kártérítésre perlik a rendőrséget. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.