Orbán Viktor eddig két alkalommal beszélt nyilvánosan Simicska Lajosról

politika
2015 február 06., 14:14

Egy alkalommal sem gecizte le, sőt.

„Simicska Lajos volt a legokosabb közöttünk.”

(Orbán Viktor a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumról; Fekete Doboz, 1988. április)

„Oligarchák a nemzeti együttműködés rendszerében nincsenek és nem is lesznek. (...) A mi felfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki közvetlen politikai hatalmat is akar szerezni a gazdasági súlya mellé, és az ország fontos ügyeinek eldöntését is saját hatáskörbe akarja vonni (...) Nálunk ez nem elfogadott, és nem is lesz. Nagytőkések mindazonáltal Magyarországon is vannak, mint a piacgazdaságban, és nagy vagyonnal vállalkozók is. (...) A nemzeti együttműködés rendszerében oligarchák nincsenek, de termesztésen a magyar nagytőke képviselői ott vannak.”

(Karáncsony Gergely LMP-s képviselőnek a Parlamentben, amikor Simicska Lajosról kérdezett.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.