Átlátszó: új Közgép-leányvállalot alapított Simicska Lajos és Nyerges Zsolt

politika
2015 február 07., 11:20
comments 73

Ötmillió forint alaptőkével alapították meg a Közgép-Kivitelezési Zrt-t, amelynek a Közgép a tulajdonosa és Nyerges Zsolt mellett Simicska ügyvédje, Nagy Ajtony Csaba is bekerült az igazgatótanácsba. Az új cég fémszerkezet-gyártással foglalkozik fő tevékenységként.

A cégalapítás persze még a médiaháború tegnapi kirobbanása előtt elindult, de azért fontos megerősítése annak, amit Simicska Lajos tegnap nyilatkozott: Nyerges Zsolt nem tartozik az árulók közé.

Liszkay Gábor lemondott Magyar Nemzet főszerkesztőt kivásárolta a cégbirodalomból (Nemzet Kft. és HírTV Zrt.)

“Mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni. Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetése.”

A cégháló komplexitását mutatja, hogy a Magyar Narancs kérdésére először nem is tudta megmondani, melyik cégén keresztül ebrudalta ki egykori beosztottját:

  • Magyar Narancs: Ezek szerint Liszkay lemondott a tulajdonrészéről?
  • Simicska Lajos: Nem lemondott róla, eladta.
  • Magyar Narancs: Kinek?
  • Simicska Lajos: Pillanat, utána kell kérdeznem a kollégáknál. (…) A Pro-Aurum Zrt.-nek.
  • Magyar Narancs: Az adattár szerint a Pro Aurum Zrt. az ön többségi tulajdonában van.
  • Simicska Lajos: Igen, de tájékozódnom kellett, hogy pontosan melyik vállalaton keresztül zajlott az üzlet. Kiadtam az utasítást, hogy vásárolják ki, és ezt az illetékesek végrehajtották.

 

 

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.