Uszikovék három cége ellen nyomoz a NAV

POLITIKA
2015 február 09., 12:15
comments 68

Az Uszikov-család érdekeltségi körébe tartozó három cég, a V Plus K Kft. a Fambiz Kft. és a Profit Trans Kft. ellen is nyomozást indított a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága, írja a Figyelő.

Uszikovék neve onnan lehet ismerős, hogy Krisztina Uszikov a sajtóhírek szerint egy időben Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó barátnője volt.

Vagy onnan, hogy Eduard Uszikov egyik üzlettársa, a Giant Hungary Kft.-ben vele társtulajdonos Tusán László a tulajdonosa annak az OS17 Ingatlanforgalmazó Kft-nek, ami 2009 óta 464 millió forintért vett kedvezményesen ingatlanokat a Belvárosban.

Uszikov ellen négy éve már indult nyomozás áfacsalás gyanújával. Akkor le is tartóztatták, de aztán az akkori ukrán emberi jogokért felelős ombudsmanjának közbenjárására elengedték. Uszikov - aki a tavaly elűzött Viktor Janukovics elnöksége alatt udvari húsbeszállító volt - akkor Moszkvába költözött, de egy-két éve visszatért Magyarországra. (Via Figyelő)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.