Már az is baj, ha egy bűnöző akar futballklubot vezetni Magyarországon?

futball
2015 február 10., 10:38

Sólyom Sándor tavaly decemberben lett a korábban első osztályú, ma már a második vonalban vegetáló Kaposvári Rákóczi tulajdonosa. A klub elég nagy bajban van, 250 milliós adóssággal küzd, így szinte mindenkinek örültek, aki pénzt ígért. Még Sólyom Sándornak is.

Pedig az üzletember múltja elég pöttyös. A Magyar Narancs írt róla egy hosszabb cikket, ebből az derül ki, hogy Sólyom Sándort a 90-es években csalással és hűtlen kezeléssel, tiltott pénzügyi tevékenységgel vádolták, emberrablás előkészítéséért 2 év 9 hónap szabadságvesztésre ítélték.

Még az emberrablási ügy előtt az Újpest futballszakosztályának főszponzora lett, utána pedig felbukkant a Fradi környékén, támogatóként és piacra dobta a Fradi-utalványt.

Miután a múltja több részlete is nyilvánosságot kapott a kaposvári klub megszerzése után, Sólyom szavazást írt ki a klub honlapján. Január 27-én azt lezárták, 53 százalék szavazott igennel.

kaposvari

Sólyom megköszönte a támogatást, és bejelentette, hogy nekilát a klub rendbetételének.

Csakhogy közben egy másik ügyben pénzmosás miatt - mint visszaesőt - három év szabadságvesztésre ítélték, első fokon. A Blikk írta meg, hogy prostitucióval foglalkozó bűnszervezet 189 milliójára adott ki fiktív igazolást.

Sólyom Sándort fellebezett az ítélet ellen, és esze ágában sem volt eltávolodni a magyar focitól, sőt, első osztályú klubot szeretett volna. Szintén a Blikkben jelent meg, hogy tárgyalásokat folytatott a pápai klub megvételéről.

Végül tegnap közölte, kicsit sértődött közleményben, hogy Kaposvárról mégis távozik:

Természetesen nem mehetek el szó nélkül azok mellett a támadások mellett sem, amelyek engem, s személyemen keresztül a klubot is érték. A kaposvári szerepvállalásommal az volt a célom, hogy segítsem a klubot, ugyanakkor azt látnom kell, hogy miattam többen, sokszor igaztalanul, támadták a klubot. Emiatt úgy döntöttem, hogy a Puebla Tanácsadó Kft. tulajdonrészéről a mai napon lemondok.

Hogy mi lesz a totálisan eladósodott klubbal, amelyiket már Sólyom-szerű figurák sem mentenek meg, azt nem tudni. Az mindenesetre biztos, hogy benne van a stadionfejlesztési programban Kaposvár. A Rákóczi Stadion fejlesztésére egymilliárd forintot szánnak. Ezt az összeget tavaly december közepén, Sólyom megjelenése után emelték meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.