Oroszország atomerőművet épít Egyiptomban

külföld
2015 február 10., 17:02
comments 61

Tegnap este Egyiptomba látogatott Vlagyimir Putyin orosz elnök, akit orosz zászlókkal és az arcképével feldíszített utcákkal fogadtak. Abdul Fattah el-Sziszi egyiptomi elnöknek, akit egy katonai puccs juttatott hatalomba, ajándékba egy kalasnyikovot vitt. A két elnök ellátogatott a helyi operaházba:

photo_camera Putyint kis balerinák fogadták Egyiptomban (Fotó: AFP / Egyiptomi elnökség / HO)

És elköltöttek együtt egy luxusvacsorát is:

photo_camera Fotó: Michael Klimentyev / RIA Novosti

Így ünnepelték meg azt, hogy tavaly 80 százalékkal nőtt a két ország közötti kereskedelem. A két vezető – alig több mint egy évvel a paksi megállapodás után, és egy héttel Putyin magyarországi látogatása előtt – aláírt egy megállapodást, ami szerint Oroszország segítene Egyiptomnak atomerőművet építeni – írja a CNN. Az egyiptomi elnök arról is beszélt, hogy fontosnak tartja a két ország közötti katonai együttműködést is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.